Båbärskaka

Serverar: 15 portioner

En härlig sockerkaka marmorerad av blåbär och valnötter förgyller fikastunden.

Ingredienser

  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 dl blåbär, frysta
  • 1 msk potatismjöl
  • 1 dl grovt hackade valnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ihop smör, socker och vaniljsocker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget och vispa. Blanda mjöl, bakpulver och nystött kardemumma i en skål. Sikta ner blandningen i smeten och vänd ihop allt.
    3. Blanda blåbären med potatismjölet. Vänd försiktigt ner blåbär och grovt hackade valnötter i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form ca 1½ liter.
    4. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 50-60 minuter. Känn med en sticka om den är klar. Låt kakan vila i formen i ca 10 minuter. Låt den svalna på galler.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben