Babaganoj - Auberginröra

Serverar: 3-4 portioner

God dippsås

Ingredienser

  • 1 stor aubergin
  • 0,25 dl citronsaft, pressad
  • 0,25 dl vatten
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2,5 msk tahini, sesamfröpasta
  • 1dl matlagningsyoghurt
  • 1/3 tsk salt
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Dela auberginerna på längden och baka mitt i ugnen 35-40 minuter eller tills de är helt mjuka inuti och nästan svarta utanpå. Gröp ur innanmätet och låt de svalna i en skål. Blanda citronsaft med vatten i en kanna. Pressa vitlöken i en matberedare med knivinsats. Tillsätt tahini. Kör på medelhastighet och häll under tiden ner citron- och vattenblandningen i en tunn stråle i matberedaren. Blandningen tjocknar först men får efter ett litet tag en krämig konsistens. Lägg i aubergineköttet och mixa till en smet, häll i yoghurten. Smaka av med salt

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben