Baci - hasselnötspraliner

Serverar: 30 portioner

Tid: 1 timme

Underbar kombination av hasselnötter, nougat och mörk choklad. Passar utmärkt som present, på gottebordet eller till kaffet!

Ingredienser

  • Fyllning
  • 250 g nougat
  • 50 g mörk choklad
  • 200 g hasselnötter (rosta, skala och hacka själv eller köp färdighackade)
  • Dekoration
  • ca 40 hasselnötter
  • 100 g mörk choklad 70%
  • 50 g mjölkchoklad
  • Instruktioner

    1. Börja med fyllningen:
    2. Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills de är gyllene och skalen börjar lossna Gnugga bort så mycket som möjlig av skalen (lägg nötterna i en kökshandduk och gnugga) Lägg undan ca 40 nötter till dekoration Hacka resten av nötterna ganska fint, sila gärna bort det finaste dammet så blir pralinerna finare
    3. Smält nougaten i ett vattenbad eller i mikron Finhacka chokladen och blanda med nougaten i en bunke, rör tills chokladen har smält helt Rör ner de hackade hasselnötterna Låt fyllningen svalna tills det går att forma högar av den Klicka eller spritsa ut små högar med fyllning på ett bakplåtspapper Tryck fast en hasselnöt på toppen av varje Låt stelna i kylen
    4. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad eller mikro Finhacka mjölkchokladen och blanda den med den smälta i en bunke Ta ut de stelnade Baci-pralinerna ur kylen och doppa dem i den smälta chokladen Låt dem rinna av och ställ sedan tillbaka dem på bakplåtspappret Låt pralinerna stelna i kylen
    5. TIPS: För fler smakvarianter kan man doppa pralinerna i vit choklad eller mjölkchoklad istället eller låta bli att doppa dem och servera dem i all sin enkelhet!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    madelone 9 oktober 2011

    Väldigt goda... :) Å min mamma älskade dom ^^

    lisa7708 22 december 2011

    Supergoda, en ny favorit hos oss!! Tack Tina

    Kakan1986 9 januari 2012

    Väldigt gott! Jag doppade i vit, ljus och mörk choklad så det blev väldigt fint att ställa fram också :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben