Backlunds Filéröra

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Ännu ett recept jag fått på jobbet på lunchrasten. Perfekt bjudrätt som kan förberedas en stund i förväg. Går även att dubblera om man är många

Ingredienser

  • 1 oxfilé ca 500 g (alt. fläskfilé)
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 3-5 dl färska champinjoner
  • Salt
  • Peppar
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl grädde ca
  • 3-5 dl riven ost
  • 1 ½ dl vitt vin (matlagnings-)
  • Gratinering
  • Riven ost
  • Instruktioner

    Skiva och stek oxfilén i tunna skivor, salta och peppra lite grann. Lägg det underst i en ugnsform. Hacka paprikorna och svampen. Stek det tillsammans några min. Häll det över köttet. Rör ihop såsen, utom ost och vin, koka den några min. Blanda i ost och vin och häll allt över formen. Strö över riven ost och gratinera i 200 grader ca 30 min eller tills det fått fin färg. Servera med kokt potatis eller kokt ris och en sallad.

    Kommentarer (1)

    Cassiopeya 27 december 2010

    Oj oj vad gott detta lät! =D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben