Backpackersoppa

Serverar: 12 portioner

Tid: 1 timme

En soppa med bra sting i. Bra att ha en dag för att få minnena tillbaka från semestern.

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 cm färsk ingefära
  • 2 röda paprikor
  • 800 g kycklingfilé
  • 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 4 burkar kokosmjölk (1,6 l)
  • 1 msk sambal olek
  • 1 msk farin- eller råsocker
  • 1 dl thailändsk fisksås
  • 2-3 lime
  • 500 g färska eller frysta haricots verts
  • 1 kruka färsk koriander
  • Salt
  • Instruktioner

    Skala och hacka vitlöken och ingefäran fint. Kärna ur paprikan och skär i små strimlor Skär kycklingen i 2 cm tjocka skivor Koka upp buljongtärningar med 5 dl vatten och kokosmjölken Lägg vitlöken, ingefäran, sambal olek, socker, fisksås, saften från 2 av limefrukterna och haricots vertsen. Sjud kycklingbitarna 4-5 minuter tills de blivit precis genomkokta. Köttet ska vara vitt. lägg paprikastrimlorna när det är någon minut kvar. Hacka koriandern grovt. Smaka av soppan med salt och ev mer lime. Den kan gärna vara lite syrlig. Strö över den hackade koriandern innan du serverar.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben