Bacon-/Köttfärsrulle

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

De smakar faktiskt riktigt gott och är mättande! Glöm inte baconet- det ger järpen extra smak!

Ingredienser

  • Grundfärsen
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1/2 dl vatten, öl eller mjölk
  • 1 ägg
  • 1 krm svartpeppar
  • Baconrullen
  • 2 msk finhackad gul lök
  • Persilja
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 pkt á ca 150 g bacon
  • Instruktioner

    1. Grundfärsen: 1. Lägg färsen i en rundbottnad bunke. Strö över saltet. 2. Ta en slev och dra runt färsen med saltet så att det blandar sig väl. Låt färsen "vila" i 5 minuter. 3. Lös upp ströbrödet i vatten, öl eller mjölk. 4. Rör först ner ägget, sedan ströbrödet och svartpepparn.
    2. Baconrullen: 1. Sätt ugnen på 150°C. 2. Fräs löken glansig i smöret. Låt svalna. Blanda lök och persilja med grundfärsen. 3. Forma åtta stora dolmar/järpar. Linda en baconskiva runt varje. Stek dem ett par minuter, runt om, i panna. Efterstek sedan 10-15 minuter i ugnen. 4. Servera med t ex råstekt potatis och vitlökssmör eller med skånsk potatis.
    3. Mjölkfritt: Välj mjölkfritt ströbröd och margarin. Lös ströbrödet i vatten el. laktosfri mjölk.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben