De smakar faktiskt riktigt gott och är mättande! Glöm inte baconet- det ger järpen extra smak!
Ingredienser
Grundfärsen
500 g nötfärs
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
1/2 dl vatten, öl eller mjölk
1 ägg
1 krm svartpeppar
Baconrullen
2 msk finhackad gul lök
Persilja
1 msk smör eller margarin
1 pkt á ca 150 g bacon
Instruktioner
- Grundfärsen:
1. Lägg färsen i en rundbottnad bunke. Strö över saltet.
2. Ta en slev och dra runt färsen med saltet så att det blandar sig väl. Låt färsen "vila" i 5 minuter.
3. Lös upp ströbrödet i vatten, öl eller mjölk.
4. Rör först ner ägget, sedan ströbrödet och svartpepparn.
- Baconrullen:
1. Sätt ugnen på 150°C.
2. Fräs löken glansig i smöret. Låt svalna. Blanda lök och persilja med grundfärsen.
3. Forma åtta stora dolmar/järpar. Linda en baconskiva runt varje. Stek dem ett par minuter, runt om, i panna.
Efterstek sedan 10-15 minuter i ugnen.
4. Servera med t ex råstekt potatis och vitlökssmör eller med skånsk potatis.
- Mjölkfritt: Välj mjölkfritt ströbröd och margarin. Lös ströbrödet i vatten el. laktosfri mjölk.
Kommentarer (0)