Baconbiff ala´Brusquini

Serverar: 8-10 portioner

Dessa biffarna blev uppskattade av barnen.

Ingredienser

  • 1 ½ kg blandfärs
  • 6 hg bacontärningar
  • 5 hackade gula lökar
  • 2 hackade knippor persilja
  • 6-8 pressade vitlöksklyftor
  • 2 råa ägg
  • Grovmalen svartpeppar
  • Cayennepeppar
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Pepparmix
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Grillkrydda
  • Instruktioner

    1. Ta alla bacontärningar och hälften av den hackade löken och fräs den tills den börjar få lite färg och löken svettas.
    2. Lägg sedan i fräsröran i den råa färsen och tillsätt resten av den hackade löken och den pressade vitlöken. Lägg i den hackade persiljan och ta av alla kryddorna efter egen smak och tycke, jag har ganska mycket kryddor i för att de ska vara lite starka.
    3. Blanda i äggen och blanda alla ingredienserna väl så att alla kryddor kommer ut ordentligt i färsröran. Forma biffar av färsröran och stek dem tills de är genomstekta och har fått fin färg.
    4. Tips: Tycker du inte om vitlök så ta bort den. Det är väldigt gott att ta i dijonsenap i färsen. Servera gärna biffarna till nypotatis.

    Kommentarer (1)

    Evia 19 juni 2009

    Detta var jättegott när du bjöd på det i veckan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben