Baconfilé med cidersås

Serverar: 4 portioner

Kalasgod kycklingrätt med en himmelsk sås! Bryn filéerna och gör såsen en dag i förväg. Sedan kan filéerna steka klart i ugnen tillsammans med potatisen.

Ingredienser

  • 1 kg potatis
  • 2 krm paprikapulver
  • 2 msk rapsolja
  • 4 kycklingfiléer
  • 1 msk smör
  • 1 äpple
  • 140 g bacon, i skivor
  • Sås
  • 2 dl steksky
  • ½ grönsaksbuljongtärning
  • 3 dl äppelcider
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 msk senap
  • 1 krm malen ingefära
  • Servering
  • Kokta grönsaker
  • Gelé
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg den på en plåt med bakpapper, salta, peppra och strö över paprikapulver. Droppa över olja. Stek mitt i ugnen i ca 30 minuter.
    3. Bryn kycklingfiléerna i smör ca 5 minuter. Salta och peppra. Vispa ur panna med 2 dl vatten och spara detta till såsen. Kärna ur och skiva äpplet.
    4. Lägg en äppelskiva på varje filé och vira runt 1-2 skivor bacon. Se till att skarven hamnar på undersidan. Lägg filéerna på ett ugnssäkert fat.
    5. Samla potatisen på ena plåthalvan och ställ kycklingfatet bredvid, gärna på en bit folie. Tillaga mitt i ugnen tills filéerna når 70 grader innertemperatur, det tar ca 12 minuter.
    6. Vispa samman ingredienserna till såsen och låt koka upp under omrörning. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
    7. Servera kycklingfiléerna med potatisklyftor, sås, kokta grönsaker och gelé.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben