Baconjärpar

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 1 timme

Supergott och lätt.

Ingredienser

  • Ca 1 kg potatis
  • 3-4 purjolökar
  • 1 l buljong
  • Baconjärpar
  • 500-600 g nötfärs
  • 1 Ägg
  • 2 mellanstora kokta potatisar
  • 1-1/2 dl grädde
  • 1,1/2 tsk salt
  • 1,1/2 krm peppar
  • 1 pkt bacon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Skala och skiva potatisen 1/2-1 cm skivor lägg den därefter i den djupa bakplåten. Ansa och skölj bort grus från purjlöken dela den längs med hela vägen skär den sedan i 3-4 cm långa bitar och lägg på potatisen häll därefter på buljong så det nästan täcker potatisen och purjon. In i ugnen 30 min med folie på.
    3. Baconjärpar: Mosa potatisarna, knäck i ägg, häll på grädden, salta och peppra. Blanda ner färsen.
    4. Forma till järpar linda in med en baconskiva. Lägg järparna på potatisen och purjon och sätt in rätten i ugnen. Klart efter 30 minuter.

    Kommentarer (1)

    farmoringer 17 mars 2011

    Det här var gott. Varken mer eller mindre. Jag tycker om när allt är på samma ställe. Nästa gång kommer jag att göra nån mustigare buljong på nåt sätt. Blev lite "blekt" i smaken. Men principen tyckte jag om../ Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben