Baconköttbullar

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagad och god vardagsmat!

Ingredienser

  • 800 g köttfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 buljongtärning, kyckling eller grönsak
  • 1/2 dl rött vin
  • 1 pkt pastasås m. tomat o oliver
  • 2 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 pkt bacon
  • olivolja till formen
  • riven ost
  • Instruktioner

    Finhacka den gula löken och riv den vita. Koka löken i vinet tillsammans med buljongtärningen någon/några minuter och låt svalna. Blanda färsen med äggen och kryddorna, tillsätt lökblandningen och potatismjöl och blanda i lite av tomatsåsen till en lagom fast konsistens. Forma 16 bollar, linda en skiva bacon kring varje och lägg i dom i den smorda ugnsformen. strössla över riven ost på varje boll. Slå resten av tomatsåsen i formen och grädda i ugn 175 grader i ca 40 min. Servera sallad och pasta till.

    Kommentarer (1)

    Monika46 8 november 2008

    Supergott! Detta kommer jag att göra om. 5 poäng från mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben