Baconpiroger

Serverar: 24 portioner

De saftiga baconpirogerna passar bra som förrätt till ett glas öl eller på buffébordet.

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 2 ½ dl vatten
  • 25 g färsk jäst (½ paket)
  • 1 ½msk socker
  • 1 tsk salt
  • 7 ½ dl vetemjöl
  • 2 paket bacon (à 140 g)
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    Smält smöret. Häll på vattnet och värm till 37°C. Blanda jäst, socker och salt i en bunke. Rör i degspadet så att jästen löses upp. Blanda i mjölet och knåda till en smidig deg. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Skär baconet smått. Skala och finhacka löken. Fräs bacon och lök i en stekpanna tills löken är mjuk. Dela upp degen i 24 delar och forma till runda bollar, låt jäsa i 15 minuter. Platta till bollarna och fördela baconfräset i mitten av degen. Vik ihop till halvmånar och tryck till så att baconfräset inte trillar ut. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 10–12 minuter i mitten av ugnen. Pensla gärna pirogerna med lite smält smör när de tas ur ugnen.

    Kommentarer (1)

    Kajac 12 januari 2009

    Receptet är redigerat för att det skulle bli godkänt. Jag tog bort numreringen i beskrivningen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben