Ca 800 g tunnt skuren lövbiff av nötkött
2 pkt bacon
1 köttbuljongtärning
Salt
Svartpeppar
(ev vitlökspulver)
Vatten
Matlagningsgrädde (blir krämigt och gott med grädden från Skånemejerier!) Alt Vispgrädde..
soya
vetemjöl
Börja med att lägga baconskivor på det tunnt skurna nötköttet. Rulla ihop köttet till små rullar. Jag brukar fästa ihop varje rulle med en tandpetare alt tråd!
Bryn "rulladerna" i het panna/gryta. Får du bacon över brukar jag låta den puttra med i grytan skuren i små små bitar. Krydda med salt och svartpepper (+ev vitlökspulver). Strö över en köttbuljongtärning. Häll på vatten och låt småkoka i ca en timme (tills köttet blir riktigt mört!).
Lyft upp rulladerna och plocka bort ev tandpetare/ klipp bort tråd. Red av såsen (vetemjöl o vatten). Blanda i soya för att såsen skall få fin färg samt lite mera smak.
Jag brukar servera med pressad potatis, kokta grönsaker alt sallad och lingonsylt!
Har nu ätit dina baconrullader,barnen och även vi vart förtjusta i dem,kommer säkkert flera gånger på vårt lunchbord