Baconspätta

Serverar: 4 portioner

En lite annorlunda smak på spättan med bacon som tillsats.

Ingredienser

  • 1 kg rödspätta eller 600 g rödspättefilé
  • 8 skivor bacon
  • 1 hackad gul lök
  • 1 lagerblad
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1 msk citronsaft
  • 3 msk ströbröd
  • 2 msk smör eller margarin
  • 10 st rostade, flagade mandlar
  • 1 msk finhackad persilja
  • Instruktioner

    Rensa, filéa och skölj fisken eller ta rödspättefilé som är färdig att använda. Lägg hälften av baconskivorna i botten på en ugnssäker form. Lägg löken och ett smulat lagerblad ovanpå. Lägg ner fiskfiléerna, strö på salt och peppar och droppa citronsaft över. Täck fisken med resten av baconskivorna. Sikta ströbröd över och klicka på fettet. Stek i ugnen vid 225 grader ca 20 minuter. Garnera med mandel och persilja. Servera med potatis (mos eller bara kokt) eller kokt ris. Grillade tomater är gott att äta till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben