Bäckakällans aptitbit

Serverar: 4 portioner

Ännu en god liten smörgås på kvällskvisten! Även om ansjovis inte är min speciella passion, är det många som älskar den.

Ingredienser

  • 4 skivor vitt bröd
  • Smör eller margarin
  • 2 medelstora gula lökar
  • 1 ask ansjovisfiléer, 125 g
  • 4-6 msk tomatpurè
  • 4 tjocka skivor god och stark ost, t ex Grevé
  • Instruktioner

    1. Kantskär brödet, rosta det lätt och bred med litet matfett. Du kan också steka dem hastigt om du hellre vill det.
    2. Finhacka löken, blanda med tomatpuré och små bitar av ansjovisen och fördela röran på brödskivorna. Dela varje ostskiva (de ska alltså vara rejält tjocka) i två stavar och lägg dem i kors över smörgåsarna.
    3. Sätt in dem i 275° varm ugn och gratinera tills osten smält ned och fått fin färg, ca 8 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben