En klassiker från Alsace i Frankrike. Planera i god tid - det här är ingen snabbmat. Köttet ska marineras ett dygn och grytan tillagas minst ett par timmar i ugnen.
Ingredienser
500 g benfri fläskkarré
500 g benfri högrev
500 g benfri lammbog eller lammstek
5 skivade gula lökar
5 skivade vitlöksklyftor
3 lagerblad
1 1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
7 dl torrt vitt vin
1 1/2 kilo potatis
4 tsk salt
Instruktioner
- Skär köttet i stora kalopsbitar. Blanda med löken och kryddorna utom salt. Häll på vinet och pressa ner köttet med en tallrik så att vinet täcker. Ställ i kylen i ett dygn.
- Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor.
- Varva potatis, salt samt kött- och lökblandning i en gryta med tättslutande lock som tål att stå i ugnen. Slå över marinaden och lägg på locket.
- Ställ grytan längst ner i ugnen 2 1/2 timme. Servera direkt ur grytan.
Kommentarer (0)