Baeckeoffe

Serverar: 8 portioner

En klassiker från Alsace i Frankrike. Planera i god tid - det här är ingen snabbmat. Köttet ska marineras ett dygn och grytan tillagas minst ett par timmar i ugnen.

Ingredienser

  • 500 g benfri fläskkarré
  • 500 g benfri högrev
  • 500 g benfri lammbog eller lammstek
  • 5 skivade gula lökar
  • 5 skivade vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 1 1/2 tsk grovkrossad vitpeppar
  • 7 dl torrt vitt vin
  • 1 1/2 kilo potatis
  • 4 tsk salt
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i stora kalopsbitar. Blanda med löken och kryddorna utom salt. Häll på vinet och pressa ner köttet med en tallrik så att vinet täcker. Ställ i kylen i ett dygn.
    2. Sätt ugnen på 200°. Skala och skiva potatisen i 1 cm tjocka skivor.
    3. Varva potatis, salt samt kött- och lökblandning i en gryta med tättslutande lock som tål att stå i ugnen. Slå över marinaden och lägg på locket.
    4. Ställ grytan längst ner i ugnen 2 1/2 timme. Servera direkt ur grytan.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben