Bärgrottor

Serverar: 15-20 portioner

Lättbakad långpannekaka som blir små bakelser med vispad grädde.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • Rivet skal och saft av 1/2 citron
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 200 g bär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175° Smält matfettet och låt det svalna.
    2. Vispa ägg och socker riktigt ljust och pösigt. Rör ner rivet citronskal och pressad citronsaft. Blanda mjölet med bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Rör till sist ner det avsvalnade matfettet.
    3. Smörj och bröa en liten långpanna, ca 20x30 cm. Bred ut smeten i långpannan och fördela bären över hela kakan.
    4. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter eller tills kakan har fin färg och känns torr. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor. Kakorna går att frysa.

    Kommentarer (2)

    onlycornelia 21 oktober 2011

    Supergoda!

    Maria Flodin 2 december 2018

    blev en deg inte en smet så gick inte alls få till den i långpannan... är det någon vätska som saknas?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben