Bärmoussetårta

Ljuvlig tårta som kan göras utan att använda ugnen

Ingredienser

  • 1 pkt frysta hallon (225 g)
  • 100 g smör
  • 200 g digestivekex (13-14 )
  • 8 gelatinblad
  • 2½ dl mellangrädde
  • 400 g färskost
  • 2 dl strösocker
  • Rivet skal av apelsin
  • 2 msk saft av apelsin
  • 1 dl vispgrädde
  • Färska bär till garnering
  • Instruktioner

    1. Tag fram hallonen ur frysen. Smält fettet. Krossa kexen fint i Tex. matberedare. Blanda dem med smöret. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ kallt.
    2. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten i ca 5 minuter. Hetta upp 1½ dl av mellangrädden till strax under kokpunkten, tag av från värmen. Låt gelatinet rinna av och lägg det att smälta i grädden, rör om. Ställ att svalna lite.
    3. Rör samman färskost, socker, skal och saft från apelsinen. Blanda i den avsvalnade gelatingrädden och hallonen. Det gör inget om de går sönder lite grann.
    4. Vispa resten av mellangrädde och vispgrädden och blanda ner den. Häll blandningen i formen och ställ kallt, gärna över natten.
    5. Lossa med en kniv runt kanten och tag bort den. Garnera med färska bär och pudra ev. över med florsocker.

    Kommentarer (1)

    Duvdrottningen 11 maj 2009

    Det här var jättegott!! Har länge letat efter ett recept på en bra moussetårta och funnit det!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben