Bärpannkaka

Serverar: 6-8 portioner

Bärpannkaka.

Ingredienser

  • 600 g bär
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • dl socker
  • 4 lättvispade ägg
  • 2 dl mjölk
  • 25 g Carlshamn Hushållsmargarin, smält
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Smöra en grund pajform, ca 23 cm i diameter. Bred ut bären på botten av formen. Om du använder frysta bär tina dem och låt dem rinna av ordentligt.
    2. Blanda mjöl och socker i en bunke och gör en grop i mitten. Blanda ägg, mjölk och margarin och häll i lite i taget i mjölblandningen. Vispa ordentligt så att det inte blir några klumpar.
    3. Häll smeten över bären och grädda i 35–40 minuter. När pannkakan svalnat lite pudrar du över florsocker och serverar med en gång.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben