Bärparfait

Serverar: 10 portioner

Tid: 3 timmar 30 minuter

Supergod lyxig efterrätt som alltid går hem!

Ingredienser

  • 1 l frusna eller färska bär
  • 2 dl vatten
  • 6 äggulor
  • 6 dl grädde
  • 5 tsk vanillinsocker
  • 1,5 dl socker
  • Instruktioner

    1. Koka upp socker och vatten. Lägg äggulorna i en skål och häll över den kokande sockerlagen under kraftig vispning. Häll tillbaks krämen i kastrullen.
    2. Sjud under omrörning på svag värme tills krämen tjocknar ca 2-3 minuter. Häll tillbaka krämen i skålen och vispa till den svalnat.
    3. Smaksätt med bären skurna i småbitar. Vispa grädden och rör ner den. Häll krämen i en form eller skål, täck sedan med folie och ställ in i frysen ungefär 3 timmar.
    4. Tag fram formen och stjälp upp parfaiten på serveringsfat. Sitter den fast så doppa hastigt i hett vatten.
    5. Ställ den gärna i kyl 40 minuter innan servering.

    Kommentarer (1)

    90Linnea 6 augusti 2011

    Jättegott! Jag gjorde en tvådelad parfait med bärparfait, med krusbär som bas, som det undre lagret och vaniljparfait (receptet finns här på matklubben) som det övre lagret och det blev supergott ;)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben