Bärtryffel

Julgodis

Ingredienser

  • 150 g bär , t ex svarta vinbär eller hallon
  • 1 dl dansukker finkornigt strösocker
  • 300 g mörk choklad i små bitar
  • 50 g smör eller margarin
  • Garnering
  • 200 g mörk choklad
  • 200 g hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Gnugga bort skalet i en handduk. Hacka nötterna ganska fint. Ställ åt sidan.
    2. Lägg chokladen i en skål. Koka bär och socker i 5 minuter. Passera genom en sil över chokladen. Tillsätt matfettet och rör tills det är en slät massa. Rulla kulor som ställs i kylskåp. Smält chokladen till garneringen över vattenbad och doppa de kalla kulorna. Rulla bärtryffeln i nöthacket.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben