Baileyspraliner

Jag kallar dem för pralliner, för chokladbollar med Baileyssmak gör dem inte rättvis. För nog smakade de så mycket mer än chokladbollar! Hade jag haft lite choklad hemma hade jag med största sanorlikhet smält chokladen och doppat de färdiga små bollarna i det, en perfekt kombination hade det nog blivit!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • ½ dl farinsocker
  • 5 dl havregryn
  • 3-4 msk cacao
  • 4 msk kallt kaffe
  • En skvätt Baileys
  • Instruktioner

    1. Blanda margarin och allt socker med elvispen i en bunke. Häll över havregryn, cacao och kaffe. Vispa tills grynen helt gått sönder. Tillsätt en skvätt Baileys.
    2. Forma till små bollar och lägg upp på ett fat. Om du vill doppa dem i choklad smälter du chokladen i ett vattenbad och doppar sedan bollarna med hjälp av en gaffel. Låt choklden rinna av lite och lägg sedan upp dem på ett fat igen.
    3. Vill man inte doppa dem i chocklad går det utmärkt att rulla dem i strössel, hackade nötter eller liknande.
    4. Låt stå svalt och servera sedan till kaffet!
    5. Perfekt present att ge bort!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Have 6 mars 2009

    Åh,vad gott! Smaka är ju god och mindre sött med hemlagad än affären tycker jag.

    Reiko 22 oktober 2009

    Låter helspännande :D detta måste jag testa~! Det låter till och med gott :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben