Bakakamuffins

Serverar: 20 portioner

Tid: 40 minuter

Ljuvlig och saftigt muffins som går snabbt och lätt att göra. Namnet gav jag den efter förkortningarna av banan kanel och kardemumma. Håller sig god och saftig i flera dagar. Påhittad i panik av vad jag hade hemma när det kom oväntat besök.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 100 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 banan ”välmogna”
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk kardemumma
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    Smält smöret och låt det svalna. Mosa bananen väl. Blanda vetemjölet med alla torra kryddor och bakpulver. Vispa socker och ägg fluffigt, tillsätt sedan smör mjölblandning och grädden. Häll sist i bananmoset. Låt gärna vispen gå hela tiden under tillsättandet. Fyll smeten i muffinsformar till ca 2/3 Sätt in i 200 grader varm ugn på en fals under mitten. Grädda i 18-20 minuter. FÄRDIGT.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben