Bake-off-bullar

Serverar: 20-25 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bra att ha i frysen och ta fram efter hand

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 2 msk mjukt smör
  • 2 tsk salt
  • 1 msk socker
  • 1 dl vetekli, kan uteslutas
  • 12-13 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Ugnsvärme 225 g
    2. Smula jästen i degbunken. Häll över vattnet och rör om så att jästen löser sig. Tillsätt smör. salt socker, kli och nästan allt vetemjöl.
    3. Arbetas till en smidig deg. Låt jäsa i 40minuter. Baka ut till bullar och lägg dem på smord plåt. Jäs igen i 40 min.
    4. Ställ in i frysen. Gräddas direkt från frysen i varm ugn, ca 10-15 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben