Bakelserutor

Serverar: 1 portioner

Denna kaka är snabb och lätt. Och gott blir det också. I detta recept heter kakan Bakelserutor, men jag har också ätit den som "Falsk potatisbakelse".

Ingredienser

  • Botten
  • 4 st ägg
  • 4½ dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl mjölk
  • 200 g smält smör/margarin
  • Fyllning
  • 3 dl kall marsànkräm
  • 200 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 300 g mandelmassa
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker poröst, tillsätt sedan de övriga ingredienserna, sist det avsvalnade smöret. Bred smeten på bakplåtspapper i långpanna. Grädda ca 15 min, 200 gr.
    2. Rör samman ingredienserna till smörkrämsfyllningen, utom marsànkrämen. Blanda matskedsvis ner smörkrämen i marsànkrämen. Bred på fyllningen när kakan har svalnat. Garnera med finriven mandelmassa och sikta över lite kakao eller O´boy. Skär i passande rutor.

    Kommentarer (9)

    monel 28 juni 2008

    Detta receptet blev jag glad över att hitta. Jag har slarvat bort mitt :-) Supergott!!!!

    vildahilda 9 juli 2008

    Gott och farligt för midjan!!!!!!!!!

    zonale 29 juli 2008

    Fick ca 30 rejäla rutor och de smakar underbart!!!!

    superh 29 augusti 2008

    En farligt god kaka.

    Tingeling13 15 februari 2009

    En riktigt god kaka som räcker till många. Kommer att bakas igen, fast då utan smörkrämen ;o)

    gds877 22 september 2011

    Härligt gott men farligt !!

    kekke46 24 november 2011

    Farligt goda rutor har gjort dom flera gånger :) Strykande åtgång på dom. Du får 5 poäng av oss

    gottgris 29 juni 2012

    Gott, kommer o testa andra fyllningar också

    Katarina edin 7 december 2019

    Så gott ?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben