Små kakor med pistagenötter, mandel, valnötter & honung.
Ingredienser
3 frysta smördegsplattor
1 msk smör
Fyllning
250 g hackade nötter pistage, mandel, valnötter
1 krm nejlika
2 tsk stött kardemumma
3 msk strösocker
Sockerlag
1 ½ dl socker
1 dl vatten
1 msk citronjuice
1 msk honung
1 msk vatten
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Tina smördegsplattorna i 10min. Blanda kryddorna, nötter, sockret. Kavla ut smördegsplattorna på en smord form. Bre ut hälften av blandingen, lägg på ytterligare smördegsplattor och bre resten av blandningen.
Täck med den sista plattan.
- Skär ut rutor med en vass kniv och pensla över med smör.
- Grädda mitt i ugnen i 15min, säng sedan värmen till 175grader och grädda i 35min.
- Häll sockret i vattnet i en kastrull och koka tills det tjocknar. Tillsätt honungen & citronjuicen och ta kastrullen från plattan. När blandningen svalnat tillsätt rosenvatten " eller vatten". Ta ur kakan ur ugnen, låt svalna 5min och ringla över sockerblandningen.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Åh baklawa är ju hur goda som helst! Ska absolut testa att göra dessa :)