Jättegoda bakpulvergifflar med sylt, snabbakade!
Ingredienser
4 dl vetemjöl (eller 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
1 msk lättströ (eller 1 msk strösocker)
1 1/4 tsk bakpulver
1 dl flytande fett eller rapsolja
1 dl lättmjölk
1/2 ägg
Fyllning
3/4 dl fast bär- eller fruktmos
Pensling
1/2 ägg
Instruktioner
- Ugn 250 grader.
- Mät upp de torra ingredienserna och blanda med fettet, mjölken och hälften av det uppvispade ägget.
- Rör samman allt till en deg och skrapa ned den på mjölat bord.
- Dela degen och kavla ut den till två rundlar, 22 cm i diameter.
- Sporra ut 6 trekanter av varje och lägg en knapp tesked mos vid basen på varje triangel.
- Rulla ihop gifflarna så att spetsen kommer under och lägg dem på plåt, täckt med bakplåtspapper.
- Pensla med resten av det uppvispade ägget och grädda gifflarna till lagom färg i 8–9 minuter mitt i ugnen. Låt gifflarna kallna på galler i bakduk. De kan frysas.
Liknande recept
Kommentarer (0)