Bakpulvergifflar

Serverar: 12 portioner

Jättegoda bakpulvergifflar med sylt, snabbakade!

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl (eller 3 dl vetemjöl och 1 dl grahamsmjöl)
  • 1 msk lättströ (eller 1 msk strösocker)
  • 1 1/4 tsk bakpulver
  • 1 dl flytande fett eller rapsolja
  • 1 dl lättmjölk
  • 1/2 ägg
  • Fyllning
  • 3/4 dl fast bär- eller fruktmos
  • Pensling
  • 1/2 ägg
  • Instruktioner

    1. Ugn 250 grader.
    2. Mät upp de torra ingredienserna och blanda med fettet, mjölken och hälften av det uppvispade ägget.
    3. Rör samman allt till en deg och skrapa ned den på mjölat bord.
    4. Dela degen och kavla ut den till två rundlar, 22 cm i diameter.
    5. Sporra ut 6 trekanter av varje och lägg en knapp tesked mos vid basen på varje triangel.
    6. Rulla ihop gifflarna så att spetsen kommer under och lägg dem på plåt, täckt med bakplåtspapper.
    7. Pensla med resten av det uppvispade ägget och grädda gifflarna till lagom färg i 8–9 minuter mitt i ugnen. Låt gifflarna kallna på galler i bakduk. De kan frysas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben