Bakstrabröd

Serverar: 12 portioner

Ett mjukt och gott tunnbröd med smak av kornmjöl och kummin. Väldigt goda med bara smör på!

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk ljus sirap
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 2 tsk salt
  • 9 dl vetemjöl
  • 3 dl kornmjöl
  • 1 msk hel kummin
  • Instruktioner

    1. Värm mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt sirap, smör, salt, mjölsorter och kummin. Knåda till en smidig deg. Låt degen jäsa 1 timme.
    2. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Vält över degen på ett mjölat bakbord och dela den i 12 bitar. Rulla bollar av degbitarna och kavla ut varje bulle till en platt kaka. Det får rum 4 bröd på en plåt.
    4. Mjöla bröden lätt och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Nagga och grädda direkt mitt i ugnen i 5-7 minuter, de ska vara ganska ljusa.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben