Baliräkor

Serverar: 4 portioner

Som tilltugg, förrätt eller buffé.

Ingredienser

  • Salt
  • Peppar
  • 500 g räkor
  • 1 burk musslor, 225 g
  • 2 gula lökar
  • 2 röda paprikor
  • 2 msk Milda Culinesse
  • 1 msk curry
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk chiliketchup eller ketchup
  • 3 msk Milda Mat
  • 2 msk hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Skala räkorna. Häll av musselspadet och spara det. Skala och hacka lök och vitlök.
    2. Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikorna. Häll matfett i en kall gryta. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när luftbubblorna försvinner.
    3. Lägg i lök, vitlök och paprika och mjukstek på medelvärme, låt curryn fräsa med.
    4. Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, chiliketchup och musselspad. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med Milda Mat.
    5. Blanda i räkor och musslor, låt allt bli genomhett. Skaldjuren blir sega om de kokar! Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över vid servering. Bjud nykokt ris till.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben