Som tilltugg, förrätt eller buffé.
Ingredienser
Salt
Peppar
500 g räkor
1 burk musslor, 225 g
2 gula lökar
2 röda paprikor
2 msk Milda Culinesse
1 msk curry
1 tsk paprikapulver
1 burk krossade tomater, 400 g
2 vitlöksklyftor
2 msk chiliketchup eller ketchup
3 msk Milda Mat
2 msk hackad persilja
Instruktioner
- Skala räkorna. Häll av musselspadet och spara det. Skala och hacka lök och vitlök.
- Klyv, kärna ur, skölj och hacka paprikorna. Häll matfett i en kall gryta. Ställ in plattan ett eller två steg under högsta läget. Den idealiska stektemperaturen är uppnådd när luftbubblorna försvinner.
- Lägg i lök, vitlök och paprika och mjukstek på medelvärme, låt curryn fräsa med.
- Tillsätt paprikapulver, krossade tomater, chiliketchup och musselspad. Koka under lock på svag värme i ca 10 minuter. Smaka av med Milda Mat.
- Blanda i räkor och musslor, låt allt bli genomhett. Skaldjuren blir sega om de kokar! Smaka av med salt och peppar. Strö persilja över vid servering. Bjud nykokt ris till.
Kommentarer (0)