Balsamfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

En god balsamvinäger är suverän att ha!

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • 200 g färska champinjoner
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • Smör
  • 1-1½ tsk salvia
  • 1 msk fond (kött, kalv, lamm, grönsak, vilt) eller en tärning
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1½ dl vatten
  • 1 tsk soja
  • 2 dl créme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär kött och svamp i skivor. Skala och hacka vitlöken. Bryn kött i smör, i en stekpanna (eller bryn direkt i traktörpannan) och lägg över i traktörpannan. Fräs svamp och vitlök, lägg över i pannan med köttet Tillsätt salvia, buljongtärning, vinäger, vatten, soja och créme fraiche Låt puttra i ca 10 min
    2. Servera med potatis och en god tomatsallad

    Kommentarer (1)

    bernit 11 mars 2008

    Gjorde din balsamfilé ikväll, mycket användbar. Ökade på champinjonerna (jag hade skogschampinjoner hemma) till kanske 300 g och jag spädde med lite grädde på slutet. Hade klyftpotatis till. Kanon, tack !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben