1 msk fond (kött, kalv, lamm, grönsak, vilt) eller en tärning
2 msk balsamvinäger
1½ dl vatten
1 tsk soja
2 dl créme fraiche
Instruktioner
Skär kött och svamp i skivor. Skala och hacka vitlöken.
Bryn kött i smör, i en stekpanna (eller bryn direkt i traktörpannan) och lägg över i traktörpannan.
Fräs svamp och vitlök, lägg över i pannan med köttet
Tillsätt salvia, buljongtärning, vinäger, vatten, soja och créme fraiche
Låt puttra i ca 10 min
Servera med potatis och en god tomatsallad
Kommentarer (1)
bernit11 mars 2008
Gjorde din balsamfilé ikväll, mycket användbar.
Ökade på champinjonerna (jag hade skogschampinjoner hemma) till kanske 300 g och jag spädde med lite grädde på slutet. Hade klyftpotatis till.
Kanon, tack !
Gjorde din balsamfilé ikväll, mycket användbar. Ökade på champinjonerna (jag hade skogschampinjoner hemma) till kanske 300 g och jag spädde med lite grädde på slutet. Hade klyftpotatis till. Kanon, tack !