Till denna gryta kan även grytbitar av gris användas, men korta då koktiden till 15-20 minuter.
Ingredienser
500 g grytbitar av nöt
5 dl vatten
1/2 dl soja
1/2 dl balsamvinäger
2 msk brun farin
2-3 vitlöksklyftor
1-2 krm salt
1 krm grovmald svartpeppar
1 burk (400 g) röda bönor
1/2 msk potatismjöl
Instruktioner
- Skär eventuellt köttet i mindre bitar.
- Koka upp vatten, soja, balsamvinäger och farin i en gryta. Skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök och kött i grytan. Låt koka upp, skumma eventuellt och sjud under lock ca 45 min tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
- Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i grytan. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i grytan. Låt koka upp.
Servera grytan med bröd och ris eller potatis för den riktigt hungrige.
Kommentarer (1)
Lite för kraftig och söt smak för mig.