Balsamgryta

Serverar: 4 portioner

Till denna gryta kan även grytbitar av gris användas, men korta då koktiden till 15-20 minuter.

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av nöt
  • 5 dl vatten
  • 1/2 dl soja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 2 msk brun farin
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1-2 krm salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 1 burk (400 g) röda bönor
  • 1/2 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Skär eventuellt köttet i mindre bitar.
    2. Koka upp vatten, soja, balsamvinäger och farin i en gryta. Skala och skiva vitlöken. Lägg vitlök och kött i grytan. Låt koka upp, skumma eventuellt och sjud under lock ca 45 min tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
    3. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i grytan. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och häll redningen i grytan. Låt koka upp. Servera grytan med bröd och ris eller potatis för den riktigt hungrige.

    Kommentarer (1)

    rodohaxan 12 november 2008

    Lite för kraftig och söt smak för mig.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben