Stora familjebiffen och goda såsen, allt i en panna. Hur enkelt som helst
Ingredienser
400 g nöt - eller kycklingfärs
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk potatismjöl
4 dl Kelda Laga Mat matlagningsgrädde
1 tsk smör & rapsolja
1 msk kinesisk soja
Instruktioner
- Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min. Kokt potatis och grönsaker är gott till.
- Kryddtips! Strö över hackad lök, ättiksgurka, persilja, kapris eller oliver.
- Tips!
Ännu snabbare är det om du istället använder, Kelda klassisk gräddsås.
Uteslut då soja.
Liknande recept
Kommentarer (0)