Bamse-biff

Serverar: 4 portioner

Stora familjebiffen och goda såsen, allt i en panna. Hur enkelt som helst

Ingredienser

  • 400 g nöt - eller kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk potatismjöl
  • 4 dl Kelda Laga Mat matlagningsgrädde
  • 1 tsk smör & rapsolja
  • 1 msk kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och 1 dl av grädden. Hetta upp smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Platta ut färsen direkt i pannan till en stor biff. Stek färsen ca 4 min. Dela färsen i 4 delar och vänd dem. Stek ca 4 min till. Häll i resten av grädden och soja runt biffen. Låt puttra i 3–4 min. Kokt potatis och grönsaker är gott till.
    2. Kryddtips! Strö över hackad lök, ättiksgurka, persilja, kapris eller oliver.
    3. Tips! Ännu snabbare är det om du istället använder, Kelda klassisk gräddsås. Uteslut då soja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben