Bananåkokospaj

Serverar: 8-10 portioner

Supergott och superlätt...att fixa till att bjuda på.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1-2 bananer
  • 1/2 dl kokosflingor
  • Dekoration
  • Ytterligare kokos
  • Några rader mjölkchoklad
  • Kokosprickar
  • Till servering
  • ca 1 liter turkisk eller medelhavsyoghurt eller vaniljglass
  • Vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop socker, mjöl och grädde till en smet. Bred ut i en rund, smord och bröad form.
    2. Skiva bananen och tryck ner i smeten.
    3. Häll över kokosflingor. Grädda längst ner i ugnen 50–60 minuter. Den ska vara en aning kladdig i mitten när den är klar.
    4. Låt svalna en stund innan du dekorerar med kokosflingor, riven mjölkchoklad och kokosprickar. Servera med vaniljyoghurt.
    5. Vaniljyoghurt: Rör ner lite vaniljsocker i medelhavs- eller turkisk yoghurt eller servera med vaniljglass.

    Liknande recept

    1 h 10 min
    8-10

    Kommentarer (1)

    EowynUndomiel 25 oktober 2008

    Verkar jättesmarrigt! Ska definitivt pröva att servera den med vaniljyoghurten, låter lite spännande och annorlunda.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben