Bananchokladromkaka

En supergod mjuk kaka med banan, choklad och en aning mörk rom. Choklad och rom kan uteslutas.

Ingredienser

  • 100 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 3 dl socker
  • 2 ägg
  • ½ burk (250 g) crème fraiche
  • 3 dl mjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk mörk rom
  • 100 g smält mörk choklad
  • 2 riktigt mogna bananer
  • Instruktioner

    1. Rör ihop smör och socker, blanda ägg utrörda i crème fraiche.
    2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i den blandningen. Mosa bananerna och rör ner i smeten. Tillsätt den smälta chokladen och romen.
    3. Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader 45 - 55 minuter.

    Kommentarer (3)

    Bodil56 2 november 2008

    Kakan ser mumsig ut. Men hur stor mängd créme fraiche ska det vara. 1/2 burk på 250 gram eller 1/2 burk på 500 gram?

    CiLiA_79 15 juli 2009

    Jättegott, blev hur bra som helst... Rekommenderas varmt!

    eva_jonte 5 oktober 2010

    Vad gott det ser ut! Måste jag prova. Var i ugnen placerar du kakan? Mitten, eller längre ner?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben