En supergod mjuk kaka med banan, choklad och en aning mörk rom. Choklad och rom kan uteslutas.
Ingredienser
100 g rumsvarmt smör eller margarin
3 dl socker
2 ägg
½ burk (250 g) crème fraiche
3 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk mörk rom
100 g smält mörk choklad
2 riktigt mogna bananer
Instruktioner
- Rör ihop smör och socker, blanda ägg utrörda i crème fraiche.
- Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i den blandningen. Mosa bananerna och rör ner i smeten.
Tillsätt den smälta chokladen och romen.
- Häll i smord och bröad form och grädda i 175 grader 45 - 55 minuter.
Kommentarer (3)
Kakan ser mumsig ut. Men hur stor mängd créme fraiche ska det vara. 1/2 burk på 250 gram eller 1/2 burk på 500 gram?
Jättegott, blev hur bra som helst... Rekommenderas varmt!
Vad gott det ser ut! Måste jag prova. Var i ugnen placerar du kakan? Mitten, eller längre ner?