Banancurrykyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket gott.

Ingredienser

  • 1 kyckling färsk eller tinad
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 2 msk smör
  • 10 champinjon delad i 2 eller 4 bitar
  • 2 tsk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl matlagingsgrädde 15%
  • 2 dl mjölk 3%
  • 1 banan
  • 1 dl jordnötter osaltade
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i omkring 16 bitar, släng ryggrad och den feta gumpen. Bryn de saltade, pepprade bitarna i smöret i en tjockbottnad gryta tillsammans med svampbitarna.
    2. Sänk till svag värme och låt curryn fräsa med en minut, den får inte brännas. Strö på mjöl, späd med grädde och mjölk. Sjud under lock 15 minuter.
    3. Skala och skiva bananen och vänd ner bitarna strax före servering. Strö också över jordnötterna, avsköljda om de är saltade, eller bjud dem brevid tillsammans med ris.
    4. Salladstallrik passar före eller efter huvudrätten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben