Bananfromage

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En ganska mäktig dessert som passar bra efter en lätt måltid.

Ingredienser

  • 3 äggulor
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • 2½ dl vispgrädde
  • 6 bananer
  • 1 citron, saft och skal
  • 7 gelatinblad
  • Garnering
  • Bananskivor
  • Flisad choklad
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten ca 10 minuter. Mosa bananerna tillsammans med rivet citronskal och pressad citronsaft. Krama ur vattnet från gelatinbladen och låt dem sedan smälta på svag värme i en kastrull. Rör ner dem i bananmoset under kraftig omrörning.
    2. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vispa äggvitorna till skum. Vispa grädden. Rör ner äggulesmeten i bananmoset. Tillsätt sedan grädden och rör till sist äggvitorna försiktigt. Häll smeten i vattensköljda portionsformar eller en stor form. Låt stå kallt att stelna minst 2-3 timmar. Skiva bananerna och fördela dem ovapå fromagen. Srö choklad över det hela.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben