Bananlimpa

Tid: 2 timmar

En fix idé som slog väl ut hos såväl vuxna som barn.

Ingredienser

  • 9 dl rågsikt
  • 3 dl rågflingor
  • 5 dl landsortsmjöl
  • 2 bananer
  • ½ dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk mald kryddblandning
  • 1 tsk pomerans
  • ½ tsk kanel
  • 1 msk vört
  • 7 dl vatten
  • 1 pkt jäst
  • Instruktioner

    1. Bananerna, sirapen och kryddorna blandas i mixer! Häll över innehållet till en större bunke med det fingervarma vattnet, där jästen och smöret löst sig. Tillsätt mjölsorterna.
    2. Rör om med elvisp i ca 10 min. Tillsätt eventuellt lite mera rågsikt om degen kletar mot bunken
    3. Låt degen jäsa i 30 min till dubbel volym
    4. Dela degen till 2 långsmala limpor. Knåda.
    5. Limporna jäses 40 min till dubbel volym.
    6. Grädda med ugnen på 275 grader i 10 min och därefter ner till 250 grader där den hålls i ca 20 min. Använd övre delen av ugnen. Tag ut plåtarna när bröden ser lite mörkare ut än du tror att de ska vara.

    Kommentarer (2)

    annamariasmat 5 januari 2010

    Hejsan! Vad är landsortsmjöl?

    tomblo 7 oktober 2012

    Vilket smör ska lösa sig?????

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben