Bananmannapudding

Tid: 1 timme

En mannagrynspudding som jag hittade på till ett kalas idag. Puddingen rönte en stor framgång bland såväl ung som gammal. Serverades lätt avsvalnad med vaniljsås vilket passade utmärkt.

Ingredienser

  • Gröt
  • 1 l mjölk
  • 1 ½ dl mannagryn
  • 2 msk strösocker
  • ½ tsk salt
  • Blandning
  • 3 bananer
  • 3 msk brunt farinsocker
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk kanel
  • 3 ägg
  • Smör till smörjning
  • Instruktioner

    Koka upp mjölken och vispa ner mannagryn, salt och strösocker. Låt koka upp igen under omrörning, koka sen i 5 minuter på svag värme, rör om då och då. Ta kastrullen från värmen och låt svalna av medan ni förbereder resten. Sätt ugnen på 225 grader. Mosa ihop bananer, brunt farinsocker, ingefära och kanel så det blir en väl blandad smet. Vispa ihop äggen. Blanda ner bananblandning och ägg i den avsvalnade gröten. Rör om så allt blir mycket väl blandat, och häll upp i en smord ugnsform. Jämna till så det blir en slät yta och sätt in 1 fals under mitten av ugnen. Grädda i ca 30-35 minuter så ni har en fin gyllenbrun yta. Låt svalna av och servera småvarm med vaniljsås.

    Kommentarer (1)

    Maria Grönlund 25 maj 2018

    Tack för ett jättegott recept

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben