Jätte god kaka med härliga pecannötter i och en liten touch av både rom och bittermandel.
Tyvärr vet jag ej varifrån receptet är, hade det uppskrivet i min receptbok.
Ingredienser
1 msk gräddfil
1 tsk bikarbonat
½ dl gräddfil
75 g smör, rumstempererat
1 ¼ dl strösocker
1 ¼ dl farinsocker
2 ägg
2 mogna bananer, mosade
1 msk rom eller 1 ½ - 2 tsk Dr Oetker´s rom arom
5 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
2 ½ dl hackade pecannötter
3 droppar bittermandelessens
Instruktioner
- Ugn 175 grader.
- Blanda den mindre mängden gräddfil och bikarbonat i en liten skål.
- Rör smör med strösocker och farinsocker i en större skål. Vispa ner äggen, ett i sänder, banan, rom och gräddfil samt gräddfilen som har blandats med bikarbonat.
Sikta ner mjöl och bakpulver.
Rör till sist ner nötter och mandelessens.
- Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
- Grädda i ca 1 timme.
- Tips: Jag fick lägga över ett folie ark när det återstod 20 minuter, kakan hade redan fått färg men var ej klar i mitten.
Kommentarer (0)