Banannötkaka

Jätte god kaka med härliga pecannötter i och en liten touch av både rom och bittermandel. Tyvärr vet jag ej varifrån receptet är, hade det uppskrivet i min receptbok.

Ingredienser

  • 1 msk gräddfil
  • 1 tsk bikarbonat
  • ½ dl gräddfil
  • 75 g smör, rumstempererat
  • 1 ¼ dl strösocker
  • 1 ¼ dl farinsocker
  • 2 ägg
  • 2 mogna bananer, mosade
  • 1 msk rom eller 1 ½ - 2 tsk Dr Oetker´s rom arom
  • 5 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 ½ dl hackade pecannötter
  • 3 droppar bittermandelessens
  • Instruktioner

    1. Ugn 175 grader.
    2. Blanda den mindre mängden gräddfil och bikarbonat i en liten skål.
    3. Rör smör med strösocker och farinsocker i en större skål. Vispa ner äggen, ett i sänder, banan, rom och gräddfil samt gräddfilen som har blandats med bikarbonat. Sikta ner mjöl och bakpulver. Rör till sist ner nötter och mandelessens.
    4. Häll smeten i en smörad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diameter.
    5. Grädda i ca 1 timme.
    6. Tips: Jag fick lägga över ett folie ark när det återstod 20 minuter, kakan hade redan fått färg men var ej klar i mitten.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben