Banansylt

Spännande!

Ingredienser

  • 8-10 ekologiska bananer, gärna aningen övermogna
  • 1 ekologisk citron
  • 1-2 dl socker gärna råsocker även om färgen på sylten blir lite murrig
  • Ca 1 tsk färskriven ingefära
  • ½ dl vitt vin
  • Ev 2 tsk vit rom
  • Instruktioner

    Mosa bananerna, skala citronen(efter att ha tvättat den noga), finhacka sen skalet och pressa sen saften ur citronen. Koka allt utom rom på svag värme ca 15 minuter. Smaka av och kolla att den är tillräckligt söt, söta ev mer eller tillsätt rom om den är för söt. Häll på varma atamonsköljda burkar. Förvara mörkt och svalt.

    Kommentarer (2)

    Miltons7a 1 maj 2009

    köpte färdigt i Norge något liknande jättegott

    zonale 18 september 2009

    Mycket gott. Jag kommer att använda den som fyllning i tårtor och muffins.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben