Banoffee-maräng

Serverar: 4 portioner

Banan + toffee bli banoffee med marängtäcke. Mums dessert för alla åldrar.

Ingredienser

  • 100 g socker
  • 2½ dl varm mjölk
  • 40-50 g maizena
  • 1 ägg, separerat
  • 2½ dl kall mjölk
  • 1 banan
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 240 grader. Karamellisera 60 g socker under ständig omrörning. Tillsätt 3 msk hett vatten och sedan den varma mjölken under omrörning.
    2. Blanda maizena, äggulan och kall mjölk. Häll över i sockerblandningen, låt tjockna och ta bort från värmen. Skiva bananen och rör ner den och häll blandningen i fyra ugnssäkra glas.
    3. För att göra maräng, vispa äggvitan med en nypa salt till ett hårt skum. Tillsätt sockret, gradvis och vispa tills det löser sig och en luftig, krämig och glansig blandning skapas.
    4. Klicka ut marängen på toppen av bananblandningen och grädda i några minuter tills marängen fått färg. Servera varm eller kall.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben