Bananpaj som ger lite mer smak! Har provat i fredags och det var supergott!
Det står 2 brukar kondenserad mjölk, men det är utmärkt med 1 burk!
Ingredienser
200 g digestivekex
100 g smör
2 burkar kondenserad mjölk
3 bananer
2 ½ dl vispgrädde
25 g choklad, mörk
Instruktioner
- Koka de oöppnade mjölkburkarna i 3 timmar, hela tiden täckt med vatten.
Smula digestivekexen, blanda ihop med det smälta smöret till en massa.
Bred ut kex-massan i en pajform med lös kant, smeta ut kolan som blir från mjölkburkarna, lägg på bananerna.
Bred ut grädden och lägg på riven choklad.
- Om man vill kan man koka flera burkar med mjölk och ha tills nästa gång, då slipper man det momentet. När dessa är färdigkokta så är det kola i burkarna.
- Om man vill vara lite busig kan man ha kanel i digestivekexen.
Kommentarer (7)
Hur mycket kondenserad mjölk skall det vara?
Det räcker med 1 burk. Men om man vill har tjock kola då får man ha 2 burkar. Lycka till:-)
ska digestivekexsmör blandningen i ugnen, i så fall hur länge ska den var i ugnen? MVH/Mari
Mums! Det här är en underbar god paj.....mycket söt å smarrig!
Kan man inte göra annan kolakräm? Jag tycker att kolakrämen man får av den kondenserade mjölken smakar messmör.
Jag använde hallon istället för banan, blev godare och inte så fruktansvärt sött. Fick godkänt av mina barn i alla fall :)
Jättegod paj. Jag tog bara en burk kondenserad mjölk. Det kändes lagom sött. Ska äver prova med andra frukter och bär.