Banolapaj

Serverar: 8 portioner

Banan- och kolapaj

Ingredienser

  • 1 färdigt pajskal, ca 20 cm i diameter
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl söt kondenserad mjölk
  • 3 msk ljus sirap
  • 4 bananer plus några extra skivor till servering
  • 1 msk färskpressad citron
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 2 msk rostade mandelspån
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet i en panna och tillsätt mjölk och sirap. Värm upp på svag värme och låt sjuda försiktigt ca 5 min tills blandningen börjar tjockna. Rör hela tiden.
    2. Skala och skiva bananerna. Blanda dem med citronsaften. Lägg hälften av bananskivorna i pajskalet. Ta undan 4 msk av kolasåsen och häll resten över bananskivorna. Ställ i kylen ca 20 min.
    3. Lägg resten av bananerna ovanpå kolasåsen. Vispa grädden hårt och bred ut den jämnt över bananskivorna. Strö över mandel. Värm upp resterande kolasås med 1 msk vatten och ringla den över pajen. Servera med några extra bananskivor.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben