Barbari-bröd

Mjölkfritt och supergott.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 8 dl vatten
  • ½ dl matolja
  • 1,5-1,7 l vetemjöl
  • 1 msk salt
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 dl yoghurt
  • svarta och/eller vita sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till ca 30 grader. Rör ut jästen med ett par deciliter. Tillsätt resten av vattnet, oljan och saltet. Blanda bakpulvret med mjölet och rör ner i degvätskan. Jag brukar ta ungefär lika delar vetemjöl special och vanligt vetemjöl. Ta en deciliter i taget mot slutet. Arbeta med en hushållsassistent eller visp med degkrokar i minst en kvart. Täck över och jäs i ca två timmar.
    2. Stjälp upp degen och dela den med mjölade händer på ett bakbord i 7-8 delar. Kavla ut till långa, platta ovala bröd. Lägg över på plåt och täck över. Låt jäsa 20-30 minuter till. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla bröden med yoghurt och strö över sesamfrön. Grädda mitt i ugnen ca 11 minuter.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben