Batatsoppa som sammet

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel och god soppa till vardag och som förrätt till fest. Vacker färg!

Ingredienser

  • 2 medelstora batater
  • 1 purjolök
  • 1 hönsbuljongtärning
  • salt
  • peppar
  • 1 nypa malen ingefära
  • blåmögelost i smulor
  • 1 dl grädde
  • Instruktioner

    Skär bataterna och purjolöken i bitar och koka i vatten med buljongtärningen. Mosa alltsammans med mixer. Tillsätt lite salt, peppar, ingefära och grädde och låt koka upp. Smula lite mögelost på varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Linnea38 14 februari 2009

    Mängden vatten borde väl också anges? Halv liter, en liter? Britta, Helsingfors

    Tinjep 18 juli 2012

    Gott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben