Namnet fick kakan när familjen semestrade i en båt som inte hade ugn. Med glasyr blir kakan en läcker liten tårta. Det är inget bakpulver i kakan, så den blir inte särskilt hög.
Ingredienser
3 ägg
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl potatismjöl
3 tsk vetemjöl
Vattenbad för formen
Folie
Glasyr
100 g Philadelphiaost
2 msk matfett
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Färska bär
Instruktioner
- Smörj och bröa en kakform (ej med löstagbar botten!), ca 23 cm i diameter. Dela på äggvitor och gulor.
- Vispa vitorna till hårt skum. Vispa ner gulor och socker.
- Sikta ner mjölsorterna i smeten och blanda försiktigt.
- Häll smeten genast i formen och täck noga med folie. Ingen ånga får komma in i kakan. Ställ formen i en gryta med kokande vatten.
- När vattnet börjar koka igen, minska värmen till mellanläge. Sjud i ca 30 minuter. Prova då med en sticka. Stjälp upp kakan och låt den kallna.
- Blanda samman glasyren och bred den över kakan. Garnera med färska bär.
- Smaklig måltid!
Kommentarer (0)