BBQ-falukorv med tryffelmos

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En variant på "falukorv i ugn", lite lyxigare, lite mer hetta. Gör du denna en enda gång, så kommer du aldrig att se på falukorv på samma sätt igen.

Ingredienser

  • Korvsås
  • 1 dl barbequesås
  • 1 msk sambal oelek
  • 2 tsk fransk senap
  • ½ dl Felix chilisås (extra stark)
  • Potatismos
  • 800 g potatis
  • 50 g margarin
  • 1½ dl mjölk
  • 1 tsk chilepeppar serrano eller cayennepeppar
  • 50 g finhackad bladpersilja
  • ½ muskotnöt, knappt
  • 2 tsk salt
  • 20 droppar tryffelolja (alltså olja, smaksatt med tryffel. Zeta har en bra och prisvärd olja, som jag rekommenderar)
  • 1½ tsk grovmalen svartpeppar
  • 500 g falukorv
  • 1 äpple
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 gul lök
  • 1 pkt bacon, 140 g
  • Riven ost (gärna Västerbottenost)
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatisen. När den är färdig, tillsätter du övriga ingredienser och stöter eller vispar potatisen till ett färdigt mos. Blanda ingredienserna till korvsåsen i en skål. Skala, kärna ur och skär äpplet i ½ cm tjocka skivor. Pudra äppelskivorna lätt med kanel och stek dem på ganska låg värme i c:a 3 minuter per sida, eller tills de börjar vätska lätt. Skär falukorven i 1 cm tjocka skivor och löken i 2 mm tjocka skivor. Smörj en ugnsfast form med matfett. Doppa falukorvsskivorna i korvsåsen och lägg en korvskiva, lökskiva och äppelskiva efter varandra i en lång rad i formen. Täck med bacon och häll över riven ost. Lägg potatismoset runt om i formen och kör i 175 graders ugn tills osten har smält (c:a 20minuter).
    2. Servera gärna med en grönsallad.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben