Bennys Lappkojs

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Jättegod lappkojs enkel att laga har inte ätit det sen jag gick i skolan en rätt jag helt glömde bort .

Ingredienser

  • 800 g potatis, mjölig sort
  • 10 cm purjolök
  • 3 msk hackad persilja
  • 2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 430 g burk med salta biten
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tillagning: Skala potatisen, skär i stora bitar och koka mjuk. Låt ånga av. Ansa purjolöken och skölj bort jord och grus. Skiva 1 dm av det vita tunt. Hacka persiljan. Pressa, mosa eller stöt potatisen. Värm mjölken med smöret och rör ner i potatismoset. Smaka av med salt och peppar. Snåla inte. Gräv ut salta biten ur burken och luckra upp köttet med en gaffel. Blanda ner det i moset. Ta inte med spadet från burken. Vänd ner purjostrimlet och den hackade persiljan. Värm försiktigt och servera.
    2. Hitta råvaran: Salta biten är kokt rimmat nötkött på burk. Finns bland de andra konserverna i snabbköpet.

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben