Berlingryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Obeskrivligt gott!

Ingredienser

  • 1/2 kg fina grytbitar av nöttkött eller älg
  • 2 tsk grovt salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm sellerisalt
  • 1 tsk worchestershiresås
  • 1 burk hela skalade tomater
  • 2 medelstora gula lökar
  • 1 röd paprika
  • 1 1/2 dl rött vin
  • 2 msk smör
  • 2 påsar béarnaisesås
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ganska små bitar, bryn dem och häll sen över dem i en gryta. Krydda och låt köttet eftersteka under lock på måttlig värme i ca 10 minuter.
    2. Häll över tomaterna med spad.
    3. Hacka paprika och lök och rör ner detta tillsammans med vinet. Låt sedan grytan sjuda på svag värme under lock tills köttet känns mört, ca 1 timme. Tag av locket och låt grytan sjuda ytterligare en stund, ca 10 minuter, för att ångas av så att köttet ligger i en simmig sky.
    4. Koka ihop béarnisesåsen och lägg den i en skål.
    5. Béarnaisesåsen tar man på "toppen" av grytan när man lagt upp på sin tallrik. Såsen bryter av grytan på ett jättegott sätt.
    6. Servera grytan med ris och en grönsallad!

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben