Bertilstek

Serverar: 4 portioner

Tid: 3 timmar

Supergott recept som jag fått av min svärfar, därav namnet.

Ingredienser

  • 1 kg kött (älgstek, skinkstek t.ex)
  • ½ dl kinesisk soja
  • 1 dl outspädd svartvinbärssaft
  • 2-3 köttbuljongtärningar
  • Cirka 5 svartpepparkorn beroende på önskad styrka
  • 5 enbär
  • 5 dl vatten
  • ½ msk mejram
  • (3 dl grädde till såsen)
  • Maizena till redning
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet djupfryst i en gryta. Blanda ner alla övriga ingredienser utom grädden och låt puttra i en gryta med lock i 2-3 timmar, ju längre tid desto mörare blir köttet.
    2. Sila sedan skyn och späd till önskad smak med grädde. Jag brukar använda maizena att reda med. Det brukar bli mycket sky och den är väldigt smakrik så jag brukar inte använda all sky utan frysa in lite och använda till annan mat, men det är en smaksak.

    Kommentarer (4)

    Disen 25 april 2010

    Det här var verkligen gott och lättlagat. Såsen var guuudomlig!

    sikaal 30 april 2011

    Härligt gott och dessutom lättlagat! Det kommer att lagas igen!

    farmoringer 23 oktober 2011

    Kan bara hålla med föregående talare. Gott och lättlagat...Tack

    Corellis 5 februari 2012

    Kul att ni gillar receptet, det är ett av våra favoritrecept här hemma!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben