Supergott recept som jag fått av min svärfar, därav namnet.
Ingredienser
1 kg kött (älgstek, skinkstek t.ex)
½ dl kinesisk soja
1 dl outspädd svartvinbärssaft
2-3 köttbuljongtärningar
Cirka 5 svartpepparkorn beroende på önskad styrka
5 enbär
5 dl vatten
½ msk mejram
(3 dl grädde till såsen)
Maizena till redning
Instruktioner
- Lägg köttet djupfryst i en gryta.
Blanda ner alla övriga ingredienser utom grädden och låt puttra i en gryta med lock i 2-3 timmar, ju längre tid desto mörare blir köttet.
- Sila sedan skyn och späd till önskad smak med grädde. Jag brukar använda maizena att reda med. Det brukar bli mycket sky och den är väldigt smakrik så jag brukar inte använda all sky utan frysa in lite och använda till annan mat, men det är en smaksak.
Kommentarer (4)
Det här var verkligen gott och lättlagat. Såsen var guuudomlig!
Härligt gott och dessutom lättlagat! Det kommer att lagas igen!
Kan bara hålla med föregående talare. Gott och lättlagat...Tack
Kul att ni gillar receptet, det är ett av våra favoritrecept här hemma!