Berts bantarsemla

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En underbart god semla.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 3 dl havremjölk eller sojamjölk
  • 7 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl fullkornsdinkel
  • Honung
  • 1 tsk kardemumma
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 100 g sötmandel, mald
  • Honung eller agavesirap
  • Inkråmet av bullen
  • ¾ dl grädde
  • Instruktioner

    1. Honung tas i degen efter smak och tycke.
    2. Blanda ihop ingredienserna till degen och låt den jäsa 30 min. Forma till 16 bullar och låt jäsa ytterligare en stund.
    3. Grädda i 200º tills bullarna får fin färg, ca 10 min. Låt svalna.
    4. Blanda ihop mald sötmandel, honung eller agavesirap och grädde med inkråmet av bullarna.
    5. Lägg i fyllningen i bullarna och njut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben