Berts bantarsemla
Serverar:
16 portioner
Tid:
1 timme 30 minuter
En underbart god semla.
Ingredienser
50 g jäst
3 dl havremjölk eller sojamjölk
7 dl siktat dinkelmjöl
1 dl fullkornsdinkel
Honung
1 tsk kardemumma
75 g smör
1 ägg
Fyllning
100 g sötmandel, mald
Honung eller agavesirap
Inkråmet av bullen
¾ dl grädde
Instruktioner
Honung tas i degen efter smak och tycke.
Blanda ihop ingredienserna till degen och låt den jäsa 30 min. Forma till 16 bullar och låt jäsa ytterligare en stund.
Grädda i 200º tills bullarna får fin färg, ca 10 min. Låt svalna.
Blanda ihop mald sötmandel, honung eller agavesirap och grädde med inkråmet av bullarna.
Lägg i fyllningen i bullarna och njut.
Liknande recept
Berts vitlök
5
1 h
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!